http://denstoredanske.dk/@api/deki/files/17341/=388542.501.jpgSTUDIETUR fredag d. 6. april 2018

TIL KØBENHAVN

Det er sidste projektdag. Der er mødepligt. Der er skolefri.

Sværdborg-Lundby og Kastrup menighedsråd betaler udgifterne til en bustur til København, hvor konfirmanderne skal på studietur sammen.

 

Konfirmanderne i Sværdborg og Lundby skal møde kl.

08.00 i præstegårdssalen, bussen afgår kl. 08.15, hvis I hellere vil hoppe på i Lundby er der mulighed for det ved Lundby kirke kl. 08.20. Husk at komme i god tid i Lundby, så I når at komme med!

 

Første stop er ved Domkirken i København, hvor eleverne starter ud med et ”frikvarter” på strøget i ca. 1½ time. Derefter mødes vi til fælles frokost på Riz Raz, og så går vi ind i domkirken og kigger på den, og eleverne får udleveret spørgeskema om kirken, som de skal besvare.

http://foto.smk.dk/kms3141.jpg

Dernæst skal vi på vandretur igennem Kongens have til Statens Museum for Kunst.

Her er næste stop, for her skal vi opleve rundvisning specielt udarbejdet til konfirmander med titlen:

”Mellem liv og død”. Menighedsrådene betaler for mad og rundvisning.

 

 

Herefter bliver vi samlet op af bussen, og kørt hjem igen. Vi er hjemme ved en 18 tiden altafhængig af trafik og vejr.

 

Det er en rigtig god ide at tage fornuftigt tøj og sko på, der passer til vejret! Det er også en rigtig god ide, at de unge er indstillet på, at det skal være en super god tur, og at de derfor også skal indrette sig efter hinanden og efter de steders skik og brug, hvor vi skal færdes.

 

Bedste hilsener, Louise Grandjean Coster

 

 

Kære alle

Konfirmandundervisningen fredag d. 23. februar er aflyst, og da I har vinterferier i uge 7 er undervisningen fredag d. 16. februar også aflyst. Vi ses altså først til konfirmandundervisning igen fredag d. 2. marts. Rigtig god ferie til jer alle.

Bedste hilsener, Louise

Kære alle

Her er tidspunkterne for konfirmationsgudstjenesterne i år:

Konfirmation i Lundby kirke d. 06.05.2018 kl.10.30

Konfirmation i Sværdborg kirke d. 13.05.2018 klokken 10.30

 

I Lundby kirke må hver konfirmand invitere 10 gæster med i kirken – dette skyldes udelukkende hensyn til kirkens størrelse. De 10 inviterede kommer til at sidde på to bænke omkring konfirmanden.

I Sværdborg kirke får hver konfirmand ligeledes to bænke omkring sig, hvor der kan sidde 10 i alt, men da kirken er så stor kan hver konfirmand invitere 20 gæster med i kirke. 10 af gæsterne må sidde længere nede i kirken, og altså ikke lige ved konfirmanden, men der er et godt udsyn i kirken. Selve konfirmationen tager en times tid. Lørdagen inden konfirmationen, altså lørdag d. 5. maj i Lundby og lørdag d. 12. maj i Sværdborg klokken 11 i begge kirker, afholder vi generalprøve for konfirmationen. Vi gennemgår helt lavpraktisk hvornår konfirmanderne skal det ene og det andet. Det er kun konfirmanderne, der skal deltage. Jeg sender selvfølgelig en seddel ud, når tiden nærmer sig, men nu er I adviseret på forhånd.

Hvis I har spørgsmål eller kommentarer er I velkomne til at ringe på tlf.: 21 13 47 50 eller sende mig en mail på email-adressen: logc@km.dk

 

De bedste hilsener

Louise

Hel dag d. 2. februar

Vi har hel dag med konfirmationsundervisning fredag d. 2. februar fra 8-14 i Sværdborg præstegårdssal (Hasbjergvej 101, 4750 Lundby). Vi skal ind til Vordingborg, hvor vi skal se en opera sammen med alle andre konfirmander her i provstiet og bagefter tilbage til Sværdborg præstegårdssal igen. Vi sørger for transport frem og tilbage mellem Vordingborg, men I skal selv stå for transport til og fra Sværdborg præstegårdssal. I skal have mad og drikke med til dagen og et penalhus.

Bedste hilsener, Louise

Hel undervisningsdag for konfirmander ved Sværdborg og Lundby kirker

Så er tiden kommet til at vi har en hel dags konfirmationsundervisning fredag d. 24. november, hvilket I også kan se på undervisningsplanen, som I alle har fået.

Vi begynder klokken 08.00 i Sværdborg præstegårdssal, adressen er: Hasbjergvej 101, 4750 Lundby. Vi slutter klokken 14, og I skal ikke tilbage til skolen bagefter, men har fri. I står selv for transport til og fra præstegårdssalen. Medbring madpakker og drikkelse. Jeg sørger for the og alt det andet.

De bedste hilsener

Sognepræst Louise Grandjean Coster

Konfirmandundervisningen er flyttet til Sværdborg præstegårdssal

Kære alle kommende konfirmander og forældre i Sværdborg og Lundby kirker

Konfirmandundervisningen kommer til at foregå i Sværdborg præstegårdssal i stedet for i Lundby rytterskole. Det betyder, at I selv skal sørge for at transportere jer til præstegårdssalen, der ligger lige ved Sværdborg kirke (Hasbjergvej 101, 4750 Lundby), men vi vil til gengæld sørge for bus fra præstegårdssalen til både Svend Gønge skolen og Sværdborg friskole, når undervisningen er slut.

Første undervisningsgang ligger stadig fast, altså fredag d. 3. november klokken 8.00.

Hvis I skulle have spørgsmål, er I meget velkomne til at ringe til mig på tlf.: 21 13 47 50 eller sende mig en e-mail på logc@km.dk

Bedste hilsener, Sognepræst Louise Grandjean Coster

Undervisningsplan

3 nov.: Hvad betyder konfirmationen? Og hvordan kan vi bruge troen i vores hverdag?

10 nov.: Introduktion til materialet – hvordan bruger man en bibel og en salmebog? Er alt i biblen sandt? Forholdet mellem tro og viden.

17. nov.: Det Gamle Testamente – skabelsesberetningerne.

24.nov. Hel dag – om døden. Mere information følger

1. dec.:  De 10 bud og loven – forskellen på Det Gamle Testamente og Det Ny Testamente, samt arbejde med straf og misundelse, og med, hvordan Jesus talte om det

8. dec.: Vi arbejder med betydningen af den ældste kristne bøn, Fadervor, som mange forskere og troende formoder, kommer direkte fra Jesus selv

15. dec.: Julens begivenheder. Hvorfor fejrer vi jul? – og også lidt julehygge

22. dec.: Juleferie.

29. dec.: Juleferie

5. jan.: Trosbekendelsen synges ellers siges hver søndag i kirkerne til højmessen – men hvad er det egentlig, der bliver sagt?

12. jan.: Trosbekendelsen fortsat: Hvad betyder det, når vi tror på Gud som fader og skaber?

19. jan.: Satans – Hvorfor er der ondt i verden, når vi tror, at der er en Gud?

26. jan.: Hvem var Jesus? Hvem er Kristus? Og hvorfor er Jesus vigtig? - Jesu lignelser og liv (det kristne liv)

2. feb.: Hel dag – fællesarrangement i Vordingborg kirke. Mere information følger.

9. feb.: Helligånd og kirke: hvad er Helligånd?

16. feb.: Vinterferie

23. feb.: kirkerummet og orgel.

2. marts: Gudstjenesten, kristne symboler, metaforer og liturgi

9. marts: Vi går til nadver hver søndag i landets kirker – men hvad betyder nadveren egentlig?

16. marts: påske, hvad er det?

23. marts: Fortsat påske

30. marts: påskeferie

6. april: Hel dag. Vi skal til København – mere information følger.

13. april: I pinsen fejrer vi den kristne kirkes fødsel – men hvorfor, og hvordan hænger det sammen med tunger af ild og Helligånd?

20. april: I kristendommen er der i virkeligheden kun ét bud, nemlig: Det dobbelte kærlighedsbud. Men hvad er det for et bud, og hvad betyder det helt konkret for os i dag?

27. april: Bededagsferie

4. maj: Forberedelse af konfirmationen

6. maj: Konfirmation i Lundby kirke

13. maj: Konfirmation i Sværdborg kirke

 

Fremtidige konfirmationer

Konfirmationsdagen er hvert år fastlagt til at være søndagen i 1. weekend i maj i Lundby kirke og søndagen i 2. weekend i maj i Sværdborg kirke.

Planlægning

Hold øje her på hjemmesiden med, hvad der foregår i vores kirker, og hvornår der er gudstjenester i de to kirker. I skulle også meget gerne få udleveret et kirkeblad i jeres postkasser, så I kan planlægge, hvilke arrangementer I vil være med til.

Fotografering

Ønsker I et fælles billede af konfirmanderne i deres flotte tøj på selve konfirmationsdagen, så er dette muligt for 85,-

I skal blot aflevere en kuvert med navn på konfirmanden samt betaling til mig, så vil jeg stå for at videreformidle både betaling og navn til fotografen Per Rasmussen. Når billederne er fremkaldt sender jeg besked ud til jer om, at de nu kan afhentes på præstegårdskontoret (Hasbjergvej 101, 4750 Lundby).

Ønsker I enkeltbilleder eller har I andre specifikke ønsker, så er I meget velkomne til at ringe til Per Rasmussen på tlf.:  20 33 61 28.

Hvis I har spørgsmål, er I altid velkomne til at ringe til mig på tlf.: 21 13 47 50.

Bedste hilsener, Louise